Aconsegueix UN ANY d' EXPERIÈNCIA EN APROVISIONAMENT amb aquest curs d' UN MES

Al segle 21 les màquines realitzen bona part de l’esforç físic i de càlcul, però hi ha coses que estaran reservades a les persones durant molt de temps.

Aprèn amb aquest curs quan i perquè has de passar una comanda a un proveïdor. Potència les teves habilitats professionals i aprèn a com aconseguir que els programes de gestió de comandes treballin per a tu.

Si treballes o vols treballar gestionant les comandes als proveïdors per assegurar que la empresa té únicament l’estoc necessari per atendre tots els clients aquest és el teu curs.

Adquiriràs experiència/seguretat sobre quan i perquè han de passar una comanda a un proveïdor.

Prepara’t per a la gestió de comandes al món 4.0, reforça els teus criteris de decisió entrenant amb MRPlay.

Metodologia innovadora – Gairebé sense estudiar adquireixes experiència

En aquest curs podràs experimentar des de casa teva, amb l’ajuda un simulador personalitzat, les diferents formes de gestionar les comandes en situacions gairebé reals fins a desenvolupar un criteri propi sobre com gestionar eficaçment les comandes en l’entorn canviant del món 4.0.

El curs segueix el mètode de «learning by doing» o «aprendre fent«. Després d’una breu introducció teòrica en vídeo podràs aplicar els conceptes jugant al simulador, prenent decisions i veient els resultats que produeixen.

Pel mètode de prova i error, aniràs descobrint per tu mateix quines decisions et reporten els millors resultats.

Prova diferents solucions a cada situació, adquireix pràctica i seguretat a prendre les teves pròpies decisions, i incrementa la teva experiència de forma accelerada sense risc per a cap empresa.

Avantatges del curs

Experiència pràctica. Aquest tipus de curs acostuma a ser teòric, amb alguns exercicis. L’experiència s’assoleix treballant molts anys per poder trobar moltes situacions diferents i provar de sortir-se’n. Això és llarg i feixuc per a l’empresa i pel treballador a més de car quan hi ha errades greus. La formació en simulador permet assolir experiència pràctica ràpida i sense risc econòmic per a ningú.

Empleabilitat. En una enquesta realitzada entre 50 directius que tenien responsabilitat en la selecció de personal logístic, més del 68% consideren que la formació en simuladors equival a 6 -12 mesos d’experiència real equivalent. I un altre 25% voldria conèixer el simulador abans d’opinar.

Finalització del curs. El simulador està dissenyat com un joc (hi ha estudis que demostren que la gamificació incrementa fins el 300% la finalització dels cursos i un 90% la retenció dels aprenentatges). Els elements de gamificació del simulador faran que et sigui més fàcil seguir el curs fins al final.

Serveix un ordinador corrent. El simulador és totalment online i funciona bé en qualsevol ordinador connectat a Internet, el càlcul feixuc el fem nosaltres al núvol.

Continguts del curs online

El curs consta de cinc lliçons, casos, de deu hores de durada cadascuna (50h), per ser cursades en un màxim de 21 dies.

Cada lliçó conté:
1. Vídeos amb bases teòriques.
2. Versió per imprimir dels vídeos.
3. 4 escenaris de joc al simulador.
4. Test de comprensió.

El simulador està obert per als alumnes durant els 21 dies del curs més una setmana
addicional, s'estima que el mínim temps de joc per lliçó és de 8 hores, però poden
jugar tant de temps com desitgin.

Els temes que es treballen són:

Cas 10: Com es relaciona la comanda amb el consum, el termini de lliurament i la mida lot.

Cas 20: Què és i com es calcula el lot econòmic de comanda.

Cas 30: Com aprovisionar la producció usant el mètode MRP.

Cas 40: Com gestionar comandes quan la demanda és incerta.

Cas 50: Com gestionar comandes quan el proveïdor no és fiable.

La gestió de comandes a la empresa (empleabilitat)

La persona que gestiona comandes en una empresa pren cada dia centenars de petites decisions tècniques per encaixar les petites desviacions del món real en els processos de la empresa.

Una formació pràctica per aquest micro-mamagement tècnic, és útil per a totes les persones que tracten amb les comandes, independentment de la seva experiència, però és especialment útil pels que estan començant i pels autodidactes que no disposen d’una base teòrica per a les seves accions.

Les empreses inverteixen molts diners en la intel·ligència artificial i massa poc en reforçar la intel·ligència del personal. 

Igual que s’ha creat intel·ligències adversàries per entrenar a intel·ligències artificials, a MRPlay hem construït un simulador para entrenar persones.

Si per dirigir un avió, els pilots han de practicar molt abans de portar-ne un de veritat, pels riscos i costos que té, ¿per què les persones que gestionen les comandes no poden practicar també? Un bon servei al client és igual de vital per a l’empresa.

Amb MRPlay el dilema de la cerca de personal per gestionar comandes queda resolt:

  • Contractar algú amb molta experiència té un cost alt, si el trobes.
  • Contractar algú sense experiència pot sortir molt car.

Ara pots potenciar el teu personal amb MRPlay o contractar gent jove amb experiència desenvolupada al aula.

Sobre el simulador
MRPlay simula el lloc de treball de la persona que gestiona les comandes amb l’ajut d’un programari o un full d’Excel, li demana que prengui decisions, i li presenta les conseqüències de les seves accions.

En un entorn semblant a un videojoc (serious games) la pantalla de fa de quadre de comandament i presenta el que en els programaris està distribuït en moltes pantalles i menús, o en molts full d’Excel (previsions, consums, estocs, indicadors, costos) per a que l’alumne es pugui centrar en prendre les decisions, en lloc d’haver de reunir i validar la informació. L’alumne treballa interactivament les comandes d’un producte per un període de dos anys virtuals per veure els resultats de la seva gestió.

Adquiere conocimientos y experiencia de manera virtual con nuestros casos y cursos.


Nuestros cursos están diseñados como un itinerario formativo que permite a cualquier persona sin conocimientos previos, alcanzar un nivel de conocimiento y experiencia equivalente a una persona con seis meses de experiencia en un departamento de compras.

Curso 1
Gestión de stock: Nivel básico

Domina los conceptos básicos de la gestión del stock para trabajar en un área de compras

Saber más

Curso 2
Gestión de stock: Nivel Avanzado .

Aprende a gestionar con la incertidumbre de diversos parámetros. 

Saber más

Nuestros casos están diseñados como materiales auxiliares para reforzar, de forma amena y dinámica, los conceptos logísticos que se enseñan en los cursos de Formación Profesional y Formación continua.

esquema de cursos